Mindfulness en Meditatie

Hands of Light - Mindfulness en meditatie

Op donderdag 16 januari 2019 start er een nieuwe cursus Mindfulness.
Meer info ? Lees de tekst hieronder en ga dan naar Overzicht activiteiten
Je kan me ook steeds contacteren voor verdere info of om in te schrijven : Neem contact op met Carine


Steeds meer mensen krijgen te kampen met depressie, burn-out en chronische vermoeidheid. Deze mensen hebben geen energie meer, ervaren een verminderde immuniteit en kunnen vaak gedurende een langere periode niet werken. Bijgevolg hebben ze minder inkomen, meer medische kosten en verminderde sociale contacten. Eind juni 2018 telde ons land 415.000 mensen die langer dan één jaar arbeidsongeschikt waren !

Gezonder en vitaler leven

Dat stress een ongunstige invloed heeft op onze gezondheid is reeds langer bekend. Zo kan langdurige of hevige kortdurende stress het risico op hart- en vaatziekten verhogen. Verder krijgen we constant prikkels te verwerken (visueel, auditief, enz.) waardoor we vaak nog moeilijk tot rust kunnen komen. Vooral hoogsensitieve personen zijn hier gevoelig voor. Veel mensen hebben hierdoor ook problemen om in te slapen.

Wat kunnen we doen om met dit alles beter te leren omgaan? Om onze gezondheid en vitaliteit te behouden of sneller te herwinnen?

Mindfulness

Eén van de meest efficiënte – wetenschappelijk aangetoonde – methodes om meer te ontspannen en rustiger, met meer energie en balans in het leven te staan en beter met problemen te leren omgaan, is Mindfulness. Mindfulness is “bewust en met volle aandacht aanwezig zijn in het hier en nu”. Maar nét dit is zo moeilijk voor de meeste mensen.

De cursus Mindfulness bij Hands of Light maakt zowel gebruik van duizenden jaren oude en beproefde technieken zoals meditatie, als van een aantal oefeningen en technieken die resulteren uit recente wetenschappelijke en psychologische onderzoeken, en is volledig op maat van de moderne man of vrouw. Geen zweverig gedoe, maar concrete tools om met beide voeten op de grond steviger in het leven te staan en anders te leren omgaan met problemen.

Tijdens een 8–weken durende wekelijkse les wordt de cursus structureel opgebouwd. Na elke les krijg je een deeltje van de syllabus mee en worden de opnames van de meditaties en bepaalde oefeningen doorgestuurd via WhatsApp en/of e-mail zodat je er ook thuis mee aan de slag kan.

Mijn bijdrage?

De cursus, syllabus, opnames, feedback tijdens de lessen, ondersteuning, ...
Thee, water en koekjes tijdens de pauze.

Jouw bijdrage?

Jouw tijd en engagement + € 250,-
Graag inschrijven of meer info? Neem dan even contact op.

Mindfulness voor bedrijven

Ben je bedrijfsleider en wil je jouw medewerkers ondersteunen of hun stressniveau verlagen? Maak dan een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

Steeds meer mensen kunnen gedurende een langere periode niet werken door burn-out, CVS, fibromyalgie e.d. Investeren in de duurzaamheid van medewerkers om hun stressniveau te verlagen en op een positievere manier om te leren gaan met problemen, is dan ook een goede investering en kan op termijn veel geld besparen.

Je kan jouw medewerkers laten deelnemen aan een cursus mindfulness op individuele basis, maar ook een groepscursus binnen het bedrijf is mogelijk. Graag werk ik voor jouw bedrijf een offerte op maat uit.

Interesse? Neem contact op.

 

Meditatie

Meditatie wordt reeds duizenden jaren toegepast in vele diverse culturen en vormen. Mocht het weldoende effect ervan niet zo groot zijn, dan zou deze techniek reeds lang niet meer toegepast worden. Ook vele moderne technieken, zoals Mindfulness, zijn voor een stuk gebaseerd op de kracht van meditatie. Recente wetenschappelijke en universitaire studies hebben aangetoond - o.m. door het nemen van hersenscans bij proefpersonen - dat door het regelmatig beoefenen van meditatie het geheugen verbetert, het zelfbewustzijn en empathisch vermogen toenemen en stress en onrust verminderen.

Wens je innerlijke rust te vinden en je concentratie te verbeteren, dan is dit één van de meest eenvoudige en goedkope manieren om dit resultaat te bereiken. Doordat je tijdens een meditatie in een diepe staat van ontspanning verkeert, kan jouw geest eindelijk helemaal tot rust komen en het is pas wanneer onze geest volledig ontspannen is dat ook ons lichaam zich volledig kan ontspannen.

Vanuit deze ontspanning is het soms ook gemakkelijker om oplossingen voor bepaalde problemen te zien. Je zou het kunnen vergelijken met gaan slapen en ’s ochtends wakker worden met de oplossing voor een probleem waarmee je de dag ervoor geworsteld hebt en waarvoor je de oplossing niet vond. Door de diepe ontspanning die tijdens de slaap of een meditatie ervaren wordt, kan nl. in ons onderbewuste op een andere manier naar oplossingen gezocht worden.

Ik geef ongeveer om de 2 weken een geleide meditatie in mijn praktijkruimte in Beveren-Waas. De data vind je terug onder activiteiten.
Beginners of personen die de cursus Mindfulness hebben gevolgd, kunnen zich inschrijven voor Meditatie voor beginners. Tijdens deze avonden mediteren we niet enkel, maar doen we ook enkele ademhalingsoefeningen.

Inschrijven graag min. 48 uur op voorhand.